Oplegger BE rijbewijs

Uw opties met een oplegger BE rijbewijs

De voordelen op een rij

Het rijden van een oplegger BE rijbewijs kent veel voordelen. U profiteert namelijk van het maximale laadvermogen of ook wel MTM, het maximale toegelaten massa genoemd. Dit is het leeggewicht + laadvermogen. Met alleen een B-rijbewijs mag uw trekker en aanhangwagen samen niet meer dan 3500 kg zijn. Wilt u meer laadvermogen, dan heeft u een BE-rijbewijs nodig.
De regels voor een oplegger BE rijbewijs zijn echter aangepast. Dit geldt voor rijbewijzen die na 19 januari 2013 behaald worden. Een korte toelichting.

oplegger BE rijbewijs

Regels oplegger BE rijbewijs

Om een oplegger BE rijbewijs te mogen besturen heeft u uiteraard zowel uw B-rijbewijs als het aanvullende E-rijbewijs nodig. Het E-rijbewijs is aanvullend, omdat hiervoor het B-rijbewijs verplicht is. Zonder uw B geen E.
Nu zijn de regels voor een oplegger BE rijbewijs aangepast. Heeft u uw BE-rijbewijs voor 13 januari 2013 gehaald, dan gelden voor u de oude regels. Dit betekent dat u geniet van een onbeperkt MTM, tenminste, zoveel de trekhaaklast van uw voortuig toestaat. Deze trekhaaklast staat vermeld in het kentekenbewijs.
Behaalde u na 19 januari 2013 uw BE-rijbewijs dan mag u maximaal een aanhanger of oplegger van 3.500 kg MTM gebruiken.

Spelen binnen de regels

Bij Bunk snappen we als geen ander hoe regels soms de wenselijk praktijk in de weg kunnen zitten. Daarom bedenken we slimme oplossingen om uw opties met een oplegger BE rijbewijs te vergroten. We maken bijvoorbeeld gebruik van lichtgewicht materiaal en ontwikkelen nieuwe carrosserievormen zoals de EasyLiner. Door de maximale ruimte binnen de regels te benutten, profiteert u van een maximaal laadvermogen met uw oplegger BE rijbewijs.

Informeer naar de ruimte die uw rijbewijs biedt en welke vorm van transport uw onderneming vraagt. Wij formuleren graag een passende oplossing voor u waarmee u alle opties van uw oplegger BE rijbewijs benut. Bel 0180 – 617 988 of mail naar info@bunk.nl.

Meer over: gesloten BE oplegger, carrosseriebouw, open laadbak

BE-oplegger-leveringsprogramma

 

Meer informatie over de regels van een oplegger BE rijbewijs vindt u hier op de website van de overheid..